Gebroken nachten en jarenlang in hetzelfde kringetje rond blijven draaien

Ik liep jaren steeds tegen dezelfde hordes op en draaide steeds weer rond in hetzelfde kringetje van problemen. Na een moeilijke zwangerschap, zorgen om mijn jongste kind en bijna twee jaar gebroken nachten, zat ik in een heel diep gat. Ik probeerde met de energie die ik nog had dan maar te overleven. Ik haalde nergens meer plezier uit, was ontevreden over mijn situatie en had een enorm oordeel over mezelf. Dat vertaalde zich verder in voortdurende hoofdpijn, verkrampte nek en schouders, tintelingen in mijn armen en heel veel pijn in mijn rug (enkele jaren medisch vastgesteld dat deze versleten is).

Ik was klaar met rugpijnen en het volgen van therapieën

Ik had getraind bij het Rugcentrum, ik ben bij de huisarts geweest, manuele therapie gevolgd, dry-needling, een aantal maanden bij de psycholoog geweest en sessies bij een loopbaan coach gevolgd. Iedere keer dat ik dat mijn ‘probleem’ was opgelost, maar vervolgens kwam ik dan toch weer terug bij af en begon de cyclus opnieuw. Ik gaf mezelf daar de schuld van want ‘ik deed vast niet goed genoeg mijn best’ en ‘ik moest niet zo zeuren’. Waardoor ik me ellendiger ging voelen. Ik was er klaar mee, na de zoveelste quick-fix uitgevoerd te hebben en ik wilde niet meer op deze manier nog jaren doorgaan. Op google kwam ik terecht op de website van Lemon Pit en las over iemand, Robin de Rijke, die een manier had gevonden om met chronische rugpijn te kunnen leven. Dat wilde ik ook, en alles wat ik las kwam ander op mijn over dan alles wat ik tot nu toe had geprobeerd en ik heb meteen gemaild.

Van niks verwachten naar heel bijzonder voelen

Eerlijk gezegd verwachtte ik helemaal niks van Lemon Pit Exclusive, zo sceptisch was ik geworden na jaren veel geprobeerd te hebben. Ik was, de dag dat ik over de drempel stapte, vooral op zoek naar iemand die voor heel even de constante pijn, die ik overal voelde, kon wegnemen. Om vanaf daar weer te kunnen nadenken. Na een paar sessies, met een hele serie laagdrempelige oefeningen voor thuis, heeft Robin mij doorgestuurd naar Rowena. Niet alleen op fysiek vlak, maar ook mentaal viel er een hoop te behalen. En dat is gebeurd, ik voel me lichter, krachtiger en voor nu mag ik zeggen, helemaal oké!

Wat heel diep gaan mij heeft opgeleverd

Het klikte heel goed met Rowena en ik ben vol in het therapie traject gedoken. Het was niet makkelijk, want waar eerdere sessies bij een psycholoog stopten bij een conclusie, betekent dit traject: heel diep gaan. Dit was voor mij de ‘missing link’ datgene wat ik nodig had. Als ik nu mijn eerste verslagen teruglees van mijn sessies, dan ken ik die persoon niet meer en lukt het me niet meer om terug te gaan naar dat vreselijke gevoel van een paar maanden geleden. Alles voelt lichter, ik vertrouw op mijn eigen gevoel, durf keuzes te maken en duidelijk te zijn.

Nooit gedacht dat het mij zou lukken om actief uit mijn patronen te stappen

Ik had, oprecht, nooit kunnen denken dat het mij zou lukken om actief uit mijn patronen te stappen. En zelf weer regie te nemen! Onbewust ging ik altijd op de achterste rij zitten omdat ik mezelf niet genoeg waard vond om meer gezien te worden, of om te bestaan. Het allerbelangrijkste dat ik heb geleerd en geaccepteerd dat er geen quick-fix is, maar het proces door gaat mentaal en fysiek, ook al is het traject afgerond. Chronische pijn gaat niet meer over, maar in plaats ertegen te vechten en het te negeren, heb ik een manier om ermee te dealen. Niet te overleven, maar te leven!

Het vergt ‘ballen’ om te willen veranderen

Dit traject raad ik voor de volle 100% aan. Dit traject gaat door waar anderen stoppen. Het is fijn om je verhaal te kunnen doen en theorie en kennis te verbinden aan wat je voelt en waarom dat zo is. Maar het vergt ‘ballen’ om vanaf daar door te gaan en daadwerkelijk te gaan en willen veranderen en dat is precies wat Rowena bij je naar boven weet te halen.

Lees ook: