BLOG

Als therapeut en toptrainer hebben we samen een schat aan kennis in huis: over lichaam en geest, voeding, beweging en kracht. Via dit blog delen we graag onze expertise met je. We hopen je hiermee meer inzicht te geven in hoe je hoofd en je lijf (samen)werken. Zodat ook jij sterker in het leven komt te staan. Met meer rust in je hoofd en kracht in je lijf.

Scheiden uitgebeeld door man en vrouw die naast elkaar staan man met hoofd in handen vrouw met armen over elkaar

Waarom ga je scheiden?

Om te scheiden met zo min mogelijk lijden, is de eerste stap: jezelf de ruimte geven. Dat doe je door erover te praten en door jezelf toestemming te geven uit elkaar te gaan. Daarover ging Eerste hulp bij scheiden. Het verlangen naar rust en evenwicht in deze periode is voor veel mensen een grote wens. Wil jij dat ook, neem dan vooral deze tweede stap, over de dieper liggende redenen om te gaan scheiden. Inzicht hierin is niet alleen voor nu belangrijk maar voorkomt ook dat de wond die een scheiding kan achterlaten, op een later moment gaat etteren.

Impact van scheiden uitgebeeld door vrouw met hoofd in haar handen

Eerste hulp bij scheiden

Scheiden is lijden. Zit je nu in een scheiding of ben je gescheiden, dan kun je je daar waarschijnlijk helemaal in vinden. Maar waarom zijn er maar weinig scheidingen die soepel verlopen? En wat kan je zélf doen om zo min mogelijk schade op te lopen tijdens dit proces? In dit blog en komende blogs ontrafelen we de wirwar en krijg je praktische tips zodat je zonder veel kleerscheuren door je scheiding komt.

Wat kost een zieke werknemer? Uitgebeeld door een voorovergebogen man met zijn hoofd in zijn  handen

Wat kost een zieke werknemer?

We kunnen er niet omheen: het psychisch verzuim in Nederland stijgt. Het aantal burn-outs als gevolg van stress (op werkgebied, privé of beide) neemt schrikbarend toe. Verzuim kost werkgevers veel geld en gedoe. Wat kost een zieke werknemer?  Ook u als werkgever kunt te maken krijgen met werknemers die langdurig ziek zijn of uitvallen. Als je bedenkt dat een burn-out gemiddeld 249 dagen duurt en een verzuimdag gemiddeld € 250 per dag kost, kost dat uw organisatie bakken met geld.

Depressief voelen uitgebeeld door een vrouw met doorgelopen make-up met een paier voor haar mond met daarop een glimlach getekend

Ben ik depressief?

Veel mensen voelen zich depressief. Maar je depressief voelen betekent niet dat je depressief bent. Misschien voel je je gewoon ronduit waardeloos of zit je in een klotesituatie. Wanneer heet het eigenlijk een depressie? En als je er middenin zit – in een ‘officiële’ of een ervaren depressie – wat kun je dan doen? Deze vragen krijgen we vaak in onze praktijk. Niet gek, want het woord ‘depressie’ wordt te pas en te onpas gebruikt.

Help we vrijen niet meer uitgebeeld door verstrengelde benen van een man en vrouw

Help, we vrijen niet meer!

Niemand heeft het erover maar velen worstelen ermee: je vrijt te weinig met je partner. Enig idee wat dat met je doet, bewust en onbewust? Verrassend vaak merk ik dat mensen die aangeven problemen te hebben op hun werk (druk, stress, stom werk) eigenlijk vooral moeite hebben met de weinige intimiteit met hun partner. Het leven voelt aan als een sleur en de focus ligt op de kinderen, naar school en sport brengen en halen, de dagelijkse logistieke puzzel. In de loop der jaren is de rek en de puf eruit gegaan. ’s Avonds lig je naast elkaar te appen in bed omdat het laatste nieuws toch even bekeken moet worden en omdat de ander het ook doet.

Je vindt ons op:

Lemon Pit Exclusive
Databankweg 12 N
3821 AL Amersfoort