BLOG

Als therapeut en toptrainer hebben we samen een schat aan kennis in huis: over lichaam en geest, voeding, beweging en kracht. Via dit blog delen we graag onze expertise met je. We hopen je hiermee meer inzicht te geven in hoe je hoofd en je lijf (samen)werken. Zodat ook jij sterker in het leven komt te staan. Met meer rust in je hoofd en kracht in je lijf.

Vechtscheiding met kinderen uitgebeeld door vragende ogen van een kind

Vechtscheiding met kinderen: do’s & don’ts

Je zit in een vechtscheiding en je hebt samen kinderen. Hoe voorkom je nóg meer schade bij je kinderen?
Lees de do’s en don’ts  waarmee je de nadelige effecten van een vechtscheiding zoveel mogelijk beperkt.

(Corona) crisis in je hoofd uitgebeeld door man starend uit het raam

Tips tegen onrust of ‘crisis’ in je hoofd

Voel je onrust of angst door alle nieuws en maatregelen rondom Corona? Misschien staat je hoofd zelfs in een ‘crisisstand’. Dat is niet gek want we worden overspoeld door onzekerheid op allerlei vlakken: over je baan of je bedrijf, de gezondheid van jezelf en je naasten, het isolement en wat dat op de lange termijn betekent voor jou en de wereld om je heen. En ondertussen ziet je dagelijks leven er heel anders uit wat ook veel van je vraagt. Wat kan je doen om crisis in je hoofd te voorkomen of te verhelpen?

Stress meten weergegeven door een hart

Meet je stress: betrouwbaar, simpel en snel

Met een hartslagmeter kun je simpel, snel én betrouwbaar je stress meten. Je meet dan namelijk niet alleen je hartritme, maar, nog belangrijker, je Heart Rate Variability (HRV). Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van HRV. De letters staan voor Heart Rate Variability, oftewel de variatie in duur tussen een serie achtereenvolgende hartslagen. Kort uitgelegd: je hartslag ontstaat uit een stroompje dat we zichtbaar maken via een ECG (elektrocardiogram). Daarop zie je een weergave van je hartritme in lijnen. Elke hartslag heeft steeds een piek en meteen daarna een dal.

Gejaagd gevoel uitgebeeld door een hond die op zijn rug ligt

Gejaagd gevoel? Hoe komt het en wat kun je eraan doen?

Voel je je gejaagd en pieker je veel? Je bent niet de enige. In onze praktijk zien we veel cliënten die het gevoel hebben geen rust te kunnen vinden. Ze maken niets af op het werk en in hun privéleven, voelen zich vaak   ontevreden en schrikken van het minste of geringste in hun omgeving. Een verjaardag voelt voor hen als veel te veel vanwege al die mensen die daar komen. Al die prikkels! En ze vóelen zich al zo onrustig.

Scheiden uitgebeeld door man en vrouw die naast elkaar staan man met hoofd in handen vrouw met armen over elkaar

Waarom ga je scheiden?

Om te scheiden met zo min mogelijk lijden, is de eerste stap: jezelf de ruimte geven. Dat doe je door erover te praten en door jezelf toestemming te geven uit elkaar te gaan. Daarover ging Eerste hulp bij scheiden. Het verlangen naar rust en evenwicht in deze periode is voor veel mensen een grote wens. Wil jij dat ook, neem dan vooral deze tweede stap, over de dieper liggende redenen om te gaan scheiden. Inzicht hierin is niet alleen voor nu belangrijk maar voorkomt ook dat de wond die een scheiding kan achterlaten, op een later moment gaat etteren.