Ik heb nu zelf de regie en blijf trouw aan mezelf

Natalie, 36 jaar (jurist): “Ik was altijd een pleaser en niet in staat grenzen te stellen. Met privé een behoorlijke bagage. Rowena wist tijdens het eerste gesprek direct de vinger op de zere plek te leggen. En nu ben ik, door het volgen van het Life Changing Program, gegroeid als persoon en dat maakt dat ik ben waar ik nu sta. Ik heb nu zelf de regie, voel me zoveel sterker en ben trouw aan mezelf.”

Weg met die onzekere pleaser

Steeds vaker liep ik tegen mezelf aan. Geen nee zeggen, onzeker, geen keuzes kunnen maken. Ik was een pleaser en niet in staat grenzen te stellen. Met een behoorlijke bagage, privé een pittige tijd met heftige situaties en op werkvlak ook niet lekker in mijn vel, kwam ik mezelf enorm tegen. Een vriendin raadde me aan contact te zoeken met Rowena.

Positieve therapie met diepgang en 24/7 ondersteuning

Al tijdens het eerste gesprek aan de telefoon wist Rowena de vinger op de zere plek te leggen. Vriendelijk, begripvol, kundig en heel direct de diepte in. De houding en professionaliteit van Rowena maakte dat ik me heel fijn en veilig bij haar voelde. Haar positief-kritische, open houding zonder oordeel en (veel) humor gaven me alle ruimte om me open te stellen en de diepte in te durven en kunnen gaan. De thema’s waar ik mee worstelde en die ik ben aangegaan in mijn traject: mijn onzekerheid en jaloezie in een relatie, het gevoel (nog) niet goed genoeg te zijn/bestaansrecht, de omgang met mijn ex-partner, de opvoeding van mijn kind, mijn plek binnen het gezin. Grote kwesties, maar ook kleinere, praktische zaken waar ik tegenaan liep kon ik bespreken. Alles was oké. Voor mij was het heel belangrijk dat ik gehoord en gezien werd. Rowena stond 24/7 voor me klaar. Heel helder gaf ze mij inzichten en tips waar ik echt wat aan had. Altijd gaf ze me iets terug waardoor ik het weer positief zag. Met haar vakkennis heeft ze me echt verder geholpen. Kenmerkend is dat ze mijn verhaal (gedachten en gevoelens) serieus nam EN er voor mij een bepaalde luchtigheid in bracht waardoor ik ermee verder kon. Nu nog steeds als ik Rowena mail krijg ik een antwoord waar ik echt iets aan heb. Haar positieve energie brengt ze over op mensen en ik werd (en word) altijd blij van haar. Hoe moeilijk ook de onderwerpen, na elke sessie ging ik met positieve energie de deur uit.

Ik weet nu om te gaan met de hobbels in het leven

Ik heb een enorme groei doorgemaakt en dat maakt dat ik ben waar ik nu sta. Ik ben veranderd en omarm het leven mét de hobbels en ben trouw aan mezelf. De grote winst is dat ik heb geleerd hoe ik ermee om kan gaan. Ik heb zelf de regie en ben in staat om te beslissen wat ik ermee doe of wat ik toesta dat het met mij doet. Ik snap nu wat Rowena bedoelde met dat ik in plaats van bij mijn gevoel te blijven volledig in mijn hoofd zat en allerlei gedachten ergens over had. Ik kan dat nu beter onderscheiden en het lukt me om meer bij mijn gevoel te blijven en niet in repeterende gedachten te schieten die maakten dat ik in het verleden niet meer wist wat ik zelf nu echt vond.

Nieuwe baan en bewuste keuzes

Een van de eerste belangrijke keuzes na mijn traject was het veranderen van baan. Uit mijn vertrouwde kantoorfamilie en het bekende systeem. Dit was een hele stap voor mij. Ik had altijd veel moeite met het maken van keuzes en bleef heel lang twijfelen, bang om verkeerde keuzes te maken. In het traject bij Rowena heb ik in mijn eigen tempo stappen gemaakt. Lijstjes met voors en tegens. Rowena zei nooit wat ik moest doen, maar liet het bij mij en zo blijf ik trouw aan mezelf. Uiteindelijk kwam er vanzelf een moment dat ik een keuze had gemaakt of een beslissing had genomen. Dat gaf me zoveel voldoening en rust! Ik heb een leuke baan en gelukkig ook weer fijne collega’s. Ik ben duidelijk en stel mijn grenzen. Ook privé voel ik me sterker. Ik weet waar ik voor sta en daar ga ik voor.

Trots op en trouw aan mezelf

Op veel vlakken sta ik steviger in mijn schoenen en ben ik bewust van mijn eigen normen en waarden én gevoelens.Ik ben me bewust van mijn onzekerheden en heb nog wat uitdagingen aan te gaan. Ze horen bij mij en bij het leven. Ik herken het als mijn gedachten met me aan de haal gaan en raak niet meer de weg kwijt. Ik vertrouw erop dat het altijd weer goed komt. Rowena sprak vaak over de cyclus. Dat alles voorbij gaat en weer terug komt (net als de seizoenen, blijdschap, somberheid en verdriet) en dat de krasjes op je ziel blijven. Ik heb alleen geleerd er anders mee om te gaan. Ik blijf trouw aan mezelf en ben trots op wat ik al bereikt heb.

Lees ook: