Ik ken mezelf en weet hoe ik op een gezonde manier fit blijf

Rick, 48 jaar (advocaat): “Ik had verschillende lichamelijke klachten door een disbalans tussen werk en privé. Door het intensieve behandeltrajct van Lemon Pit Exclusive, herken ik mezelf weer en weet ik hoe ik op een gezonde manier fysiek en mentaal fit blijf zonder terugval.”

Gezonde balans in werk en privé

De stap van loondienst naar zelfstandig ondernemerschap in combinatie met mijn privéleven leidde tot disbalans. Ruimte om voor mezelf te zorgen, zoals gezond eten en frequent sporten, ervoer ik niet meer. Dit leidde tot diverse lichamelijke klachten zoals eczeem, knieklachten en overgewicht.

Bewust worden van patronen

Via mijn vrouw kwam ik bij Lemon Pit terecht. Haar positieve ervaringen trokken me over de streep. Een intensief coachingstraject bij Rowena Wijnands en personal training bij Robin de Rijke die sport als vak benadert en kennis en kunde overdraagt, hebben mij uiteindelijk weer in mijn kracht gezet en nu weet ik hoe ik op een gezonde manier fit blijf.

De eerste stap was bewustwording. Bewust van patronen, lichamelijke en emotionele reacties, maar ook van mijn voedingspatroon. Mijn lichamelijke klachten ging ik (h)erkennen als een reactie op stress.

Op een gezonde manier fit door sport te integreren in mijn leven

Ik leerde zorgvuldig met mijn lichaam om te gaan. Naar mijn lichaam te luisteren, te voelen, bewust te zijn van elke beweging. Ik leerde mezelf te trainen. Zelfs een ogenschijnlijk simpele, dagelijkse beweging als op de fiets stappen ging ik bewuster maken. Sport heeft op een gezonde en verantwoorde manier een belangrijke rol in mijn leven gekregen. Het hoort bij wie ik nu ben en wil zijn.

Investering in mezelf

Het traject is keihard werken, fysiek en mentaal een uitdaging. Maar ik zie het als een investering in mezelf voor het leven. Het brengt verandering in je leven. En plezier om de dingen te doen waar je blij van wordt. Alleen of met je gezin. Zoals bijvoorbeeld een skivakantie met mijn vrouw en zoon. En waar tot voor kort een mountainbikevakantie een ver-van-mijn-bedshow was door mijn knieklachten zijn we nu als gezin serieus de voorbereidingen hiervoor aan het treffen. Er zijn nieuwe deuren geopend. Ik ken mezelf, mijn lichaam en weet hoe ik mezelf kan trainen zodat ik op een gezonde manier fit blijf en in balans.

Lees ook: