Exclusieve behandeltrajecten:
Als je in een burn-out zit
Net hersteld bent van een burn-out maar voelt of je er nog midden in zit
Of je overspannen voelt en een burn-out wil voorkomen.

Wij pakken je klachten op alle fronten aan

Naar de psycholoog met je burn-out of depressie, vermoeid en met je zere rug naar de fysio?

Meestal werkt het maar eventjes.

Wij geloven dat lichaam en geest volledig met elkaar verweven zijn.

En dat je, voor een blijvende verandering, je klachten op alle fronten tegelijk moet aanpakken.

Daarom hebben we Lemon Pit Exclusive opgericht.

In de afgelopen 6 jaar hielpen wij met onze integrale aanpak van lichaam en geest al honderden mensen van complexe psychische en lichamelijke klachten af.

Ontdek wat we doen om jou weer lekker in je vel te laten zitten, nu en in de toekomst.

Wil je graag direct in contact met ons?

Plan een inzichtgesprek in

Burn-Out voorkomen of verkorten

Totaalaanpak

Zeer ervaren psychotherapeut

Bewegings- en voedingsexpert

Geen half werk en geen quick fix. Wel een wetenschappelijk onderbouwde, exclusieve 1-op-1 aanpak waarin kennisoverdracht centraal staat. Voor een grondige reset van lichaam en geest, en een stevige basis voor een levenslustige toekomst.

Na het afronden van de 5-jarige Psychosynthese-opleiding en vele aanvullende medische opleidingen, heeft Rowena alles in huis om je voorgoed van je psychische klachten af te helpen. Rowena gaat de diepte in, zodat je je oude pijn achter je kunt laten en weer rust en energie voelt.

Bewegingsexpert, voedingsexpert, hormooncoach, ademcoach, ex-topsporter en jouw personal trainer: dat is Robin. Zijn kracht? Hij ziet in één oogopslag wat je klachten zijn. En hij helpt je ervanaf met zijn behandelingen en oprechte kennisoverdracht.

Méér dan een psycholoog, coach, personal trainer, fysiotherapeut of GGZ

Ons exclusieve 1-op-1 programma duurt 4 maanden. In deze periode werken we op alle fronten aan jouw klachten. Je krijgt alle kennis en tools voor een blijvende verandering in je leven.

Ons traject is méér dan therapie of coaching, waarbij er alleen naar je psychische klachten wordt gekeken.

Het is méér dan een behandeling voor een blessure of lichamelijke klacht of een zomaar een training.

Het is een totaalaanpak van lichaam en geest, waarbij kennisoverdracht één van de sleutels is die zorgt voor een blijvend resultaat.

Geen symptoombestrijding, maar een grondige reset.

Ontdek alles over ons programma

Lemon Pit Exclusive in cijfers

300+22100
We hielpen al ruim 300 mensen van complexe fysieke en mentale klachten afRowena leerde in 22 jaar werken op de operatiekamer alles over het lichaam en de invloed die wij erop hebben100% van de mensen met een burn-out heeft een verstoorde hormoonbalans. Die pakken we aan
96121
96% van onze cliénten zien we niet meer terug. Zij hebben nu zelf de tools voor hun herstelNa 12 jaar topsport weet Robin als geen ander hoe nauw lichaam en geest verbonden zijnWe werken 1-op-1. Al onze aandacht richt zich op jou in een exclusief traject op maat

“Als je weet hoe je lichaam en geest samenwerken, dan snap je wat er nodig is om je te veranderen. Die kennis geef ik je. Bij mij geen vaag geklets, geijkte vragen en focus op één probleem, maar echt en oprecht de diepte in. Zodat je je oude pijn achter je kunt laten en je weer rust en energie voelt.”

Bekijk de achtergrond van Rowena

“Blessures en lichamelijke aandoeningen worden vaak kortdurend behandeld. Maar als het fundament niet wordt aangepakt, werkt het niet. Ik pak je klachten aan, maar leer je ook hoe je lichaam in elkaar zit, hoe je hormonen werken, wat voeding met je doet, hoe je je spieren en gewrichten gezond gebruikt en neurofeedback training voor je brein toepast.”

Bekijk de achtergrond van Robin

Deze vragen krijgen we vaak:

Er wordt vaak aan ons gevraagd waar de naam Lemon Pit Exclusive precies voor staat. Dat vertellen we je graag, want onze naam beschrijft precies wie we zijn, waar we voor staan en wat we doen.

Een lemon (citroen) is een product van een groeiproces en staat daarmee voor energie en leven. Maar ook de zure smaak van een citroen staat voor wat we doen. Het leven is niet altijd ‘hosanna’ en soms moet je even door de zure appel (of in dit geval de zure citroen) heen bijten. Maar niet zonder humor, energie en een reële kijk op jezelf. Vandaaruit gaan we naar datgene waar alles om draait: jouw kern.

De pit is de kern van een vrucht. Hij staat voor ons voor de kern van mensen. Wie ben jij werkelijk? Een lastige vraag, want je vertelt al snel dat je man, vrouw, vader, moeder, zoon of dochter bent. Dat je wel of geen relatie hebt, wat je beroep is, wat je hobby’s zijn, dat je onzeker of perfectionistisch bent… allemaal antwoorden die vertellen wat je doet, niet wie je bent. Dus wie zijn we dan in de kern?

De pit staat ook voor de kern van het probleem. Hoe komt het dat je bent psychisch of lichamelijk bent vastgelopen? We kijken verder dan je klachten en gaan op zoek naar de onderliggende oorzaken; naar de kern dus.

En tenslotte staat pit ook voor de energie en het doorzettingsvermogen die jij nodig hebt om te veranderen. Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je ook wat je altijd kreeg. Voor blijvende verandering is ‘pit’ nodig.

Exclusive betekent dat alles om jou draait in onze trajecten. Geen verplichte doorverwijzingen naar hulpverleners, geen vastomlijnd programma, maar alles in één traject, en volledig op maat. 1-op-1 begeleiding op fysiek en mentaal niveau, waarbij je exact de handvatten krijgt die je nodig hebt.

Een heleboel! Na de 5-jarige opleiding tot psychosynthesetherapeut te hebben afgerond volgde Rowena nog veel meer cursussen en waardevolle bijscholingen. Ook haar medische scholing en jarenlange praktijkervaring, die Rowena meeneemt na 22 jaar werk op de OK, komt goed van pas binnen Lemon Pit Exclusive. Bekijk Rowena’s opleidingen en werkervaring hier.

Robin is op vele vlakken geschoold. Na zijn jarenlange trainingservaring als beroepssporter, volgde Robin diverse opleidingen om ook expert te worden in voeding, je hormoonhuishouding en in blessure- en revalidatiebehandelingen. Bekijk Robins opleidingen en werkervaring hier.

De therapie die je krijgt is psychosynthese; dieptepsychologie genoemd, waarbij ook technieken als hypnose therapie en systeemopstellingen worden gebruikt. Deze therapievorm richt zich, naast handvatten en tools om weer volledig in contact met jezelf te komen, op bewustzijnsvergroting. Dan alleen kan er blijvend verandering plaatsvinden in gedrag, patronen en weet je hoe je omgaat met trauma’s.

Psychosynthese is een complete en diepgaande benadering waarin meerdere therapievormen worden gecombineerd. Dit maakt het anders dan bij de psycholoog die maar één vorm aanbiedt. Ook is het anders dan bij een coach omdat wij veel meer de diepte in gaan. Rowena heeft naast een 5-jarige opleiding Psychosynthese nog allerlei specifieke bijscholingstrajecten succesvol afgerond.

Welke therapievormen jij precies krijgt, bepalen we na de uitgebreide intake. De één heeft baat bij familieopstellingen en hypnose therapie, de ander bij Transactionele Analyse en NLP. Een ander herstelt sneller door cognitieve therapie en Voice Dialogue. Maar ook passen we visualisaties, mindfulness, lichaamswerk, dieptepsychologie, meditatietechnieken en nog allerlei andere therapieën toe. Je krijgt precies wat je op dat moment nodig hebt. En het levert je handvatten op die je direct kunt toepassen.

Door verschillende therapievormen in te zetten, ontdek je wie je werkelijk bent, wat je belemmert en waartoe je in staat bent. Dat geeft je rust en levenslust, en zorgt dat je de juiste keuzes kunt maken in je persoonlijke én je zakelijke leven. Nu en in de toekomst.

Meer weten? Hier vind je meer informatie over psychosynthese.

We hebben 4 maanden nodig om je een blijvende basis te geven. Met de ondersteunende online modules, die naast en na het traject gevolgd worden, ben en blijf je actief bezig met je traject. Je hoeft het niet alleen te doen, maar je wordt naast je live sessies, ondersteund met duidelijke video’s, zodat alles elkaar versterkt. Als je met complexe klachten als burn-out of depressie kampt, is dat fijn dat je dingen terug kan kijken, horen en oefenen op je eigen tempo.

Om een blijvende verandering bij je teweeg te brengen, zijn wij daarom 4 maanden lang jouw vangnet (hierna zijn wij uiteraard ook altijd aanspreekbaar). Zo heb jij alle tijd om te leren hoe je voortaan jezélf kunt resetten. En dat is waar we naar streven. Een blijvende verandering, zodat je ons na die 4 maanden niet meer nodig hebt. En zodat je de rest van je leven weet wat je te doen staat als je met tegenslag te maken hebt.

Dat betekent overigens niet dat je pas na 4 maanden weer lekker in je vel zit. Je voelt je al heel snel beter, dat beloven we.

Echt leren bewegen of lichamelijk herstellen doe je niet met een theorieboek of met een opgeblazen krachtpatser. Wél met een deskundige die je niet alleen behandelt, maar ook zijn kennis met je deelt. Alle puzzelstukjes verbindt betreft jou klachten zodat voor eens en altijd duidelijk is waarom je deze klachten hebt (oorzaak/oorzaken). Samen met jou de trainingen tot in de puntjes doorneemt, je bijstuurt of opvangt als dat nodig is. Daarom spreken we niet over sessies, maar hoogwaardige consulten.

Wetenschappelijk onderbouwd voedings- en bewegingsadvies krijgt, waarbij je zelf leert herkennen wat ‘bullshit’ is op voedingsgebied en wat wel onderbouwt is vanuit gedegen kennis en wetenschappelijk onderzoek. Hoe je op een gezonde manier beweegt, revalideert na ziektes en blessures, conditie en kracht opbouwt en wat te doen als er sprake is van chronische pijn(en).

Alle kennis die Robin in zijn sportcarrière en tijdens verschillende opleidingen heeft opgedaan en doorleefd, zet hij in het LPE programma in om jouw gezondheid voor de rest van je leven te verbeteren. De consulten bij Robin zijn van een zeer hoog niveau, vandaar dat we in de intake een screening doen of jij geschikt bent voor het burn-out traject. Zo bouwen jullie samen aan een ijzersterk fundament waar je je verdere leven profijt van hebt.

Onze integrale en exclusieve aanpak onderscheidt ons van andere programma’s. Alle diensten die nodig zijn om bijvoorbeeld uit een depressie of burn-out te komen, bieden wij onder één dak aan. Wij koppelen onze kennis van en ervaring met psychische en lichamelijke klachten aan elkaar en kijken naar het geheel. Op die manier kunnen we veel beter helpen dan wanneer iemand al je klachten los bekijkt. We bestrijden dan namelijk niet de symptomen, maar pakken de bron van je klachten aan.

Daarbij doen we gedegen onderzoek. We doen onder andere een bloedwaardetest, een hormoonmeting en we meten de hoeveelheid stress op je autonome zenuwstelsel.

Door die gedegen en diepgaande aanpak, pakken we jouw klachten direct en doeltreffend aan. Daarbij ligt onze focus op kennisoverdracht, zodat je bij toekomstige tegenslagen sterk kunt zijn en blijven.

We kiezen er bewust voor om niet samen te werken met verzekeraars. Dat brengt namelijk direct allerlei beperkingen en bezuinigingen met zich mee, die jouw traject negatief kunnen beïnvloeden. Wij zijn wel lid van een vakvereniging, hebben een AGB code voor de onderneming en als psychosociaal zorgverlener en lid van het kwaliteitsregister voor therapeuten (RBCZ).

Vanuit verzekeraars ben je vaak gebonden aan vaste partijen, waarbij er meer naar prijs wordt gekeken dan naar kwaliteit. Dat willen we niet: wij willen je de allerbeste kwaliteit geven en los zijn van de ‘betutteling’ van buitenaf. Dat vraagt wellicht ook een omslag in jou denken, niet afhankelijk zijn en maken van verzekeraars, maar het heft in eigen handen nemen betreft jou psychische en lichamelijke gezondheid.

Bij ons ligt de focus volledig op jouw behandeling en begeleiding. De administratieve last die bij de werkwijze van de verzekeraars hoor, hebben wij niet. Die tijd besteden we liever aan datgene wat écht belangrijk is: de beste zorg bieden, met 100% aandacht voor jou.

Overigens komt het wél vaak voor dat werkgevers het traject vergoeden! Een investering die zich dubbel en dwars terugbetaalt: met onze aanpak staan werknemers binnen 3 maanden als een ander mens op de werkvloer. Met rust in hun hoofd en energie in het lijf. Ook zien we geregeld dat een werknemer uit zichzelf de overstap maakt naar een nieuwe baan. Dat scheelt een hoop tijd, kosten en ingewikkelde ontslagprocedures.

Op de Werkgeverspagina lees je alles wat je als werkgever over het LPE programma moet weten. Heb je op dit moment een werknemer die vastloopt en wil je helpen? Neem dan contact met ons op, dan weet je binnen no time of wij kunnen helpen.

Wil je de regie over je leven weer terugpakken?

Spreekt onze integrale aanpak van lichaam en geest je aan? En ben je bereid om samen met ons intensief en doeltreffend te werken aan een stevig fundament, waarop je de rest van je leven terug kunt vallen?

Plan gauw je inzichtgesprek