Na een heftig verleden, met opnames toen ik jong was, mag ik nu trots zijn op mezelf.

Ik trok me erg aan wat anderen van me dachten

Mijn klachten waren dat ik het heel erg aantrok wat anderen van me dachten en vonden. Ik ervoer dat ik iedereen naar de mond moest praten en een heel slecht zelfbeeld van mezelf had. De diagnose die tijdens mij langdurige opnamen is gesteld kon ik niet echt een plek geven. Toen ik jonger was zorgde dit voor veel problemen (waaronder drank en drugs en hierdoor niet meer thuis te kunnen wonen). Het werd tijd dat ik voor mezelf ging kiezen.

Ik wilde niet een ‘label’ opgeplakt hebben

In het verleden heb ik veel psychologen gesproken ten tijde van mijn langdurige opname, maar had altijd de ervaring dat ze me aan de pillen wilde helpen en voelde me als een ‘beestje’ in een hokje gezet door de labels. Dit zorgde onder andere dat ik helaas hele slechte ervaringen heb gehad om in me nooit veilig heb gevoeld bij deze mensen en alles zo onpersoonlijk overkwam. Toen kwam ik bij Rowena terecht omdat mijn begeleider die ik in deze tijd had, heel positief was. In het begin had ik weinig vertrouwen door mijn ervaringen, tot het moment dat ik naar binnen stapte.

Voor het eerst was er niet het ABC-praatje

Alles was anders, de praktijk die er prachtig uitziet, Rowena die niet statisch op een stoel zit en lekker starten aan de balie met een vers gemalen koffie en het feit dat ik niet in een wachtkamer hoefde te zitten met andere mensen. De ruimte was geheel voor mij en zij waren er helemaal voor mij. Tijdens de therapie voelde het alsof er niets geforceerd hoefde te worden. Maar we hebben ontspannen direct in de eerste sessie al aan mijn problemen werkt, problemen die er voor mij echt toe deden.

Trots zijn op mezelf en niets meer aantrekken wat anderen van me vinden

Ik voel me geweldig sinds een lange tijd en dat wil ik ook zo houden. Het resultaat is dat ik nu trots mag zijn op mezelf, dat het helemaal ok√© is hoe ik in elkaar zit en als mensen mij niks vinden ze nu ‘dikke pech’ hebben. Zo voel me me ontlast van alles uit het verleden en kan mezelf nu op de voorgrond plaatsen. Iets wat ik heel lang niet meer heb gevoeld. Het traject kan ik iedereen aanraden, vooral mensen die me dierbaar zijn, zoals mijn familie en vrienden.

Lees ook: