Persoonlijke groei was mijn drijfveer

Willy (41 jaar, docent politieacademie): “Geen burn-out of andere psychische klachten, maar persoonlijke groei en de behoefte om me persoonlijk verder te ontwikkelen. Dat was mijn drijfveer om bij Lemon Pit Exclusive aan de slag te gaan. Ik wilde dichterbij mezelf komen en het traject inzetten om mezelf beter te leren kennen, begrijpen en zo te kunnen groeien als mens.”

Uit mijn comfortzone, maar veilig

Mijn eerste kennismaking met Rowena Wijnands was in een andere setting waarin zij mijn docente was. Ik raakte met haar in gesprek en hiermee werd iets bij mij in gang gezet. Na een paar keer met Rowena te hebben gesproken was het voor mij duidelijk. Redelijk uit mijn comfortzone, maar met een goed gevoel heb ik met beide handen de kans aangegrepen, om bij haar mijn persoonlijk ontwikkeltraject te gaan doen. Ik voelde me veilig en vertrouwd en was er klaar voor om mezelf dit te geven. Nu weet ik dat dit zo heeft moeten zijn. Ik sta echt anders in het leven.

Anders dan coaching, een meer uitgediept zelfbeeld

Ik had ervaring met coaching. De vraag die bij mij logischerwijs rees was: ‘Waarin therapie bij LPE verschilt van coaching?’. Ik had immers uit coaching ook al het een en ander meegenomen. Rowena verzekerde dat dit traject veel dieper op de materie in zou gaan. Ze heeft daarin niets te veel gezegd of beloofd. Waar bij coaching vrij snel wordt toegewerkt naar oplossingen, ging mijn traject bij Lemon Pit Exclusive veel verder. Tijdens mijn traject ging ik echt de diepte in, waardoor ik nu weet waar mijn patronen, gedragingen en gevoelens vandaan komen. Helemaal terug naar de kern waardoor ik een meer uitgediept zelfbeeld heb gekregen, zodat ik in nieuwe situaties die in mijn drukke leven non-stop aanwezig zijn vroegtijdig kan herkennen wat er gebeurt. Het belangrijkste voor mij is dat ik nu zelf bepaal wat ik ermee doe. Naast bewustwording heb ik inzichten gekregen waar ik in de praktijk direct mee aan de slag kon. Het was een zoektocht naar mijzelf, waarin Rowena intensief met mij aan het werk ging. Het ging niet om oplossingen, maar om diepere inzichten en dan komen de oplossingen vanzelf. Het fijne is dat ik dit levenslang kan toepassen!

Down to Earth en kundig

Zweverige bedoelingen dat is niets voor mij. Therapeute Rowena Wijnands is gelukkig verre van zweverig. No-nonsense, puur en confronterend met veel humor. Dat past bij mij. Rowena hielp mij met haar kennis van het lichaam, de psyche én haar ervaring in de zoektocht naar mezelf. Natuurlijk werd er veel van me verwacht en was ik echt intensief aan het werk. Maar ik deed het voor mezelf en het voelde voor mij toch ook heel ontspannen.

Ik hoef niet nog harder te werken

Een van de dingen die ik heb geleerd is dat ik van mezelf niet nog harder hoef te werken als iets niet loopt zoals ik zou willen. Ik kijk eerst naar de situatie. Ben ik de eigenaar of hoort dit bij een ander? Is dat laatste het geval dan geef ik het terug aan degene waar het hoort. In mijn werk als docent pas ik dit inzicht heel vaak praktisch toe. Ik spreek mijn leerlingen aan op hun verantwoordelijkheid en laat hen werken. Eerder zou ik nog meer mijn best zijn gaan doen, dat kostte mij zoveel energie en leverde uiteindelijk niets op. Nu ben ik milder voor mezelf en blijf ik trouw aan mezelf en dat voelt goed.

Ik vertrouw op mezelf en dat brengt rust

Ik weet nu wie ik ben en wat mijn kwaliteiten zijn. Hierdoor konden grote en kleine dingen in mijn leven op zijn plek vallen. Ik weet wat ik nodig heb en wat mij past. Zo heeft dit traject mij het zetje gegeven met de opleiding Learning and Development in Organisations te starten. Het is hard werken, maar wat word ik er blij van! Ik volg mijn hart en doe wat goed voelt voor mezelf. Ik vertrouw op mezelf en dat brengt rust.

Ik heb het Life Changing Programm gedaan omdat ik het mezelf gunde. Zowel privé als op werkgebied heb ik er dagelijks profijt van. Dat gun ik andere mensen ook!

Lees ook: