Zelfverzekerd, positief en vol vertrouwen ga ik mijn droom achterna

Anniek, 23 jaar (fotomodel): “Lemon Pit is voor mij: vertrouwen, luchtig & plezier en warmte. Ik vertrouw op Robin en Rowena, op hun kennis en kunde, hun betrokkenheid en hun eerlijkheid.”

Ik was mezelf volledig kwijt geraakt

Een jaar geleden was de maat vol en brak ik. Tijdens een opdracht waarbij alles fout ging wat fout kon gaan, wist ik ‘dit moet stoppen’. Ik was mezelf volledig kwijt geraakt en zorgde slecht voor mijn lijf. Gefocust op ‘dun’ blijven, sloeg ik door en ontwikkelde een eetstoornis. Ik kon het commentaar dat ik als model kreeg niet meer zien als professioneel commentaar en slechts een mening, maar zag het als kritiek. Dat was snoeihard en ondermijnde mijn zelfvertrouwen. De ‘harde’ modellenwereld en daar bovenop de scheiding van mijn ouders eisten zijn tol. Ik nam de enige juiste beslissing en zei mijn baan bij het modellenbureau op. Ik moest mezelf weer op de rit krijgen.

No-nonsense aanpak en 100% commitment

Via mijn overbuurman kwam ik bij Lemon Pit terecht. Zijn enthousiasme sprak me aan. Het traject bij Lemon Pit had hem zoveel gebracht. Zelf had ik al meerdere trajecten en hulpverleners geprobeerd, maar dat had me tot dusver niet genoeg geholpen. Bij Rowena en Robin voelde ik direct een klik. Hun no-nonsense, directheid, humor en warmte passen uitstekend bij mij. Geen fluwelenhandschoenen, maar gewoon benoemen zoals het is, daar kan ik wat mee. Als model weet ik dat je mentaal en lichamelijk sterk moet zijn en dat beiden met elkaar samenwerken. Bij Lemon Pit ga je fysiek en mentaal keihard aan de slag. Voor mij een perfecte benadering. Ik ben er voor de volle 100% voor gegaan. Ik ben ervan overtuigd dat dit de enige manier is als je daadwerkelijk wat wil bereiken. En dat wilde ik, ik wilde me beter in mijn vel voelen.

Werken aan bewustzijn, inzicht en vertrouwen

Ik moest leren situaties te aanvaarden en te relativeren. Bij mij was, iets dat slecht was verschrikkelijk, en iets dat goed was direct wauw. In stresssituaties durfde ik er niet op te vertrouwen dat het hoe dan ook goed zou komen. Bij Lemon Pit leerde ik me bewust te zijn van wat er in me omgaat, wat mijn valkuilen zijn en waar deze vandaan komen. Vertrouwen, daar draait het om. Vertrouwen in jezelf, in situaties. Er kwam weer rust in mijn hoofd.

Door échte kennis over voeding en mijn lichaam train ik nu op een gezonde manier

Als fotomodel ben je je eigen product. Je lichaam is je handelsmerk en het draait om de juiste maten. Lange tijd heb ik heel slecht voor mezelf gezorgd om maar ‘dun’ te blijven. Toen ik vervolgens te mager werd, heb ik om aan te komen veel, maar vooral super ongezond gegeten. Het bewustzijn om op een gezonde manier voor mezelf te zorgen was er niet. Ik voelde me heel slecht. Ik weet nu dat ik goed voor mezelf moet zorgen en wat dat inhoudt. Van Robin heb ik geleerd hoe ik op een bewuste en gezonde manier mijn lichaam kan trainen. Door kennisoverdracht over voeding, hormonen, het lichaam én intensief trainen weet ik hoe ik mezelf in vorm kan houden. Ik voel me energiek, fit en sterk.

Vertrouwen is de sleutel

Lemon Pit is voor mij: vertrouwen, luchtig & plezier en warmte. Ik vertrouw op Robin en Rowena, op hun kennis en kunde, hun betrokkenheid en hun eerlijkheid. Én ik vertrouw in mezelf. De luchtigheid en het plezier maakten dat ik ‘anders’ naar mezelf en mijn eigen problemen kon kijken. Relativeren werd hierdoor makkelijker. Ik ervaar veel warmte bij Lemon Pit, de veiligheid om je kwetsbaar en open op te stellen. Voor mij de juiste voorwaarden om mezelf weer op de rit te krijgen.

Ik weet wie ik ben en neem mezelf serieus

In de modellenwereld is het een taboe om te zeggen dat het niet goed gaat. Het was heel moeilijk om de stap te nemen om te stoppen en te accepteren dat het niet goed me ging. Maar nu ben ik super blij dat ik mezelf dit gegund heb. Ik ben gegroeid en voel me sterk. Ik weet hoe ik mezelf mentaal en fysiek kan en moet verzorgen. Ik weet wat ik wil en fysiek en mentaal sterk ga ik vol enthousiasme en goede moed mijn modellencarriëre in New York weer oppakken! Bij Lemon Pit heb ik geleerd om op een ‘gezonde’ manier met mijn lichaam om te gaan. Ik heb mezelf beter leren kennen en ben mezelf serieus gaan nemen. Ik sta stevig in mijn schoenen en ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik ga ervoor.’

Lees ook: