Oplopende stress had als een stille ‘sluipmoordenaar’ grip op mij gekregen.

Het omdraaien van een verstoord slaapritme en een constant gebrek aan energie

Werklast, vooral werkdruk zorgde dat ik altijd op ‘aan’ stond en nergens meer momenten van ontspanning kon vinden. De oplopende stress had op mij, als een stille sluipmoordenaar, grip gekregen. Op enig moment was werk dermate dominant en dreigend aanwezig, dat er in mijn hoofd niet veel plaats was voor andere, relevante zaken, zoals het gezin, vrienden en hobby’s. Ik dacht dat alles wel beter zou worden als dit en dat project afgerond zou zijn en dat dossier afgewikkeld. Fysiek reageerde ik ook sterk op deze situatie, in korte tijd viel ik kilo’s af en had een verstoord slaapruimte en een constant gebrek aan energie. Mijn omgeving begon zich serieus zorgen te maken, wat uiteindelijk leidde tot dat ik van mijn vrouw de telefoon in handen gedrukt kreeg met de mededeling; ‘nu ga je Lemon Pit Exclusive bellen’.

Onverdeelde aandacht die zorgde dat het om mij mocht gaan

Korte tijd later zat ik bij Lemon Pit Exclusive op de okergele bank met Rowena en Robin. De vraag ‘hoe voel jij je? was feitelijk al teveel. Volgens mij heb ik de eerste tien minuten niets gezegd en volgde de rest in flarden, dat was voor hen helemaal oké. Eerlijk gezegd vond ik het heel onwennig om in deze situatie de onverdeelde aandacht te krijgen. Maar nut en noodzaak was daarmee duidelijk en dit resulteerde dat ik aan het traject ging beginnen. Een reeks van maanden van afwisselend therapie met Rowena en alles op het gebied van bewegen en voeding met Robin. Dit werd een wonderlijke reis.

Reacties en gedachtes die ooit een doel leken te dienen, bleken ineens niet meer nuttig

In het verleden had ik gesprekken gehad met een coach, maar dit leidde niet echt tot resultaat. Achteraf gezien gingen deze gesprekken veelal over de symptomen, maar te weinig over de kern; de Pit (waarvan ik nu weet waarom ze Lemon Pit heten). In tegenstelling wat mijn ervaring was en ik had verwacht, werd mij al snel duidelijk dat de gesprekken niet zozeer gingen over ‘mijn werk’ of over ‘mijn stress’, maar zonder omwegen over iets heel anders; mijzelf. Eén voor één werden oude overtuigingen en verwachtingen mij voorgelegd. Confronterend, maar zeer verhelderend. Reacties en gedachten die ooit een doel leken te dienen, bleken ineens niet meer nuttig. Nooit gedacht dat een mens na 43 jaar zichzelf nog zo goed kan leren kennen.

Energie die terugkwam, maar ook de motivatie om weer zelf te gaan sporten

Bewegen deed ik al maanden niet meer. Roeien, hardlopen en gewichten liet ik links liggen. Gebrek aan energie maakte dat ik koos voor de hoek van de bank. Door begeleid te trainen met Robin, kreeg ik niet alleen mijn energie terug, maar vond ik motivatie om gaandeweg zelf weer te gaan sporten. Wat was ik blij toen ik mijn eerste kilometers kon hardlopen! De oefeningen werden geheel afgestemd op wat voor mij het meest nodig was; verkrijgen van energie en verhogen van testosteron. Mijn favoriete oefening? Kickboksen in een zaal die helemaal voor mij alleen ter beschikking stond.

Mijn fysieke klachten zijn weggenomen, ik heb veel meer rust en ruimte in mijn hoofd

Het starten met dit traject is inderdaad een wonderlijke reis gebleken, met natuurlijk ups en downs. Met name in het begin kwam ik zowel na de sessies met Rowena, als die van Robin, vermoeid thuis. Soms is er gewoon veel om een plek te geven. Maar stap voor stap ging dat beter. Inmiddels zijn mijn fysieke klachten weggenomen. Ben ik nagenoeg op gewicht en heb weer alle energie om actief te zijn. Daarnaast heb ik veel meer rust en ruimte in mijn hoofd. Mijn wereld bestaat weer uit zoveel meer dan werk. Als ik één ding heb ervaren dan is het wel dat lichaam en geest een geïntegreerd systeem is. Wanneer het goed gaat met de één, gaat het goed met de ander. Dat maakte dit traject bij Lemon Pit voor mij dan ook zeer waardevol. Ik heb ervaren dat ik hierdoor in zijn volledigheid kon herstellen en alle aspecten even belangrijk zijn, fysiek en mentaal. Het is een echt investering voor het leven gebleken.

Het is een investering voor het leven gebleken

Natuurlijk is het fijn om verlichting te geven aan acute fysieke en mentale klachten. De meerwaarde van dit traject reikt echter veel verder dan dat. Ik heb inzicht gekregen in de kern van mijzelf. Dichterbij kan ik niet komen. Daarnaast heb ik handvatten aangereikt wat het mogelijk maakt om in de toekomst mijn niet meer te laten insluiten door mijn eigen gedachtes en belevingen. Ik ben in staat om dit tijdig te herkennen en zo nodig technieken toe te passen die mij op dat moment direct helpen. Al met al sta ik met meer vertrouwen in mijn schoenen.

Toegankelijk en veilig

Rowena en Robin verrichten hun wonderen gemotiveerd door oprechte interesse in jouw en de dingen waar jij mee worstelt. Beiden zijn erg toegankelijk, wat maakt dat er snel een gevoel van veiligheid ontstaat, wat natuurlijk voorwaardelijk is voor een traject die zo diep gaat als dit. Wanneer het halen van het einde van de dag, jouw belangrijkste doelstelling is geworden, kan ik je dit traject bij Lemon Pit absoluut aanraden.

Lees ook: