BURN-OUT BEHANDELTRAJECTEN

Voorkom langdurig verzuim en meld hem aan bij Lemon Pit Exclusive. Via een compleet 1-op-1 programma van trainingen op het gebied van neurofeedback, ademhaling, directe stressreductie, voeding, blessures en/of chronische pijn en psychosynthese therapie op maat, brengen we je werknemer snel weer terug op de werkvloer. Productiever dan ooit.

Zie je een werknemer op de rand van uitval staan, meld je werknemer aan voor onze preventie behandeltraject bij onze Lemon Pit University.

Neem contact met ons op …en voorkom torenhoge verzuimkosten.

Werknemers die thuiszitten kosten bakken vol geld. En een hoop gedoe.

Een werknemer die met een burn-out thuiszit kost al gauw € 60.000 per jaar.

Om nog maar te zwijgen over al het geregel rond vervanging, en de extra werkdruk voor collega’s die het werk moeten overnemen.

En dan duurt het ook nog eens heel lang voor je werknemer terechtkan bij de bedrijfsarts en een psycholoog om te werken aan zijn herstel. De gemiddelde wachttijd is 3 maanden.

Dat is heel naar voor je werknemer, maar ook voor je organisatie: al die tijd tikken de kosten door.

Je snakt naar energieke, productieve werknemers in je bedrijf.

Mensen die hun collega’s motiveren en inspireren.

Die lekker in hun vel zitten en hun werk goed doen.

Die tegen een stootje kunnen, ook als er in een periode extra hard gewerkt moet worden.

Mensen die bijdragen aan een positieve sfeer én een positief bedrijfsresultaat.

Mensen die de bedrijfsarts niet (meer) nodig hebben, omdat ze de tools hebben om op een constructieve manier met tegenslagen om te gaan.

Maar ook: mensen die het aangeven als ze niet tevreden zijn of meer willen. Want je hebt niks aan werknemers die uit angst en onzekerheid bij jouw bedrijf blijven werken, ook al willen ze liever weg.

Is dit inderdaad wat je wilt, maar heb je helaas te maken met een werknemer die ziek thuis zit of dreigt uit te vallen?

Help je werknemer én je organisatie dan door het behandeltraject van Lemon Pit Exclusive mogelijk te maken.

Je werknemer weer snel en productief op de werkvloer

Bij Lemon Pit Exclusive helpen we jou te voorkomen dat je medewerker langdurig thuis komt te zitten.

En is diegene al uitgevallen? Dan zorgen we dat hij zo snel mogelijk weer inzetbaar is, vitaler dan ooit.

Hoe?

Door hem een complete reset te geven van lichaam en geest.

We pakken de klachten op alle fronten tegelijk aan.

Want lichaam en geest zijn 100 procent verbonden. En alleen door lichaam en geest tegelijkertijd aan te pakken, is een blijvende verandering mogelijk.

Daar geloven wij vurig in. En daarom ontwikkelden we het LEMON PIT EXCLUSIVE programma.

Onder begeleiding van een zeer ervaren therapeut en gespecialiseerde trainer, beweging en -chronisch pijnexpert, werkt je werknemer aan een stevige basis voor een fit en energiek leven. Privé en op het werk. Nu en in de toekomst.

Ja, ik wil graag investeren in een gezonde en productieve werknemer

Dit programma levert jou een werknemer op die:

 • Productief en 100% inzetbaar is
 • Blijvend van zijn burn-out of depressie af is
 • Goed kan dealen met (toekomstige) stresssituaties
 • Nieuwe uitdagingen aankan zonder “leeg te lopen”
 • Geen hoge verzuimkosten met zich meebrengt
 • Werkt met meer plezier en energie
 • En die collega’s inspireert met zijn positieve en stabiele houding

Ja, dat gun ik mijn werkgever en ons bedrijf

Voor welke werknemers is dit programma geschikt?

Het Lemon Pit Exclusive programma is bewezen effectief voor werknemers die dreigen vast te lopen of al thuis zitten met psychische en/of lichamelijke klachten, zoals:

 • burn-out
 • depressie
 • paniekaanvallen
 • lichamelijke vermoeidheid
 • (chronische) pijn
 • ernstige concentratieproblemen
 • rouw of trauma
 • slaapproblematiek
 • blessures
 • Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) of (CPTSS) Complexe Post traumatisch Stress Syndroom

We selecteren kritisch, want we kunnen niet iedereen helpen. Daarom begeleiden we alleen mensen die vrijwillig aan dit programma meedoen, en gemotiveerd zijn om aan zichzelf te werken en zo hun leven een gezonde wending te geven.

Wil je weten hoe we jouw medewerker weer snel gezond en productiever dan ooit op de werkvloer kunnen terugbrengen?

Neem contact met ons op

Dit is waarom Lemon Pit Exclusive zo goed werkt:

Het LPE programma is méér dan therapie of coaching, waarbij er alleen naar je psychische klachten wordt gekeken.

En het is méér dan een serie behandelingen voor een blessure of lichamelijke klacht.

Het is een totaalaanpak van lichaam en geest.

Geen losse behandeling van een psycholoog, die je aanbiedt naast sessies bij een fysiotherapeut. Geen aparte hulpverleners zoals een therapeut, voedingscoach, hormooncoach, fysiotherapeut, ademcoach en personal trainer. Maar alles in één programma, volledig met elkaar verweven. En 100 procent op maat voor jouw medewerker.

Ons exclusieve 1-op-1 programma duurt 3 maanden. In deze periode pakken we de klachten op alle fronten aan. Je medewerker krijgt alle kennis en tools in handen voor een blijvende verandering in zijn leven.

Even voorstellen:

Lemon Pit Exclusive, dat zijn wij: beweging- en voedingsexpert Robin de Rijke en psychosynthese-therapeut en medisch professional Rowena Wijnands. Rowena weet na 22 jaar werken op de operatiekamer en vele medische en psychotherapeutische opleidingen precies wat ziekten met je lichaam doen. En Robin weet, na 12 jaar lang op hoog niveau gesport te hebben, als geen ander dat een lichamelijk klacht, blessure of (chronische) pijn nooit op zichzelf staat, en dat alleen een totaalbehandeling tot een blijvende verandering leidt.

Door onze krachten te bundelen, begeleiden we mensen met psychische en lichamelijke klachten naar een leven waar ze zélf weer de regie over hebben.

Onze missie? Onszelf overbodig maken.

Na het doorlopen van ons programma kan je werknemer de rest van zijn leven elke tegenslag en uitdagende situatie aan. We bieden onze cliënten naast de therapiesessies en behandelingen zoveel kennis, dat ze ons daarna niet meer nodig hebben (maar natuurlijk kunnen ze altijd bij ons terecht als ze daar behoefte aan hebben, we zijn en blijven hun vangnet).

Vraag een gesprek aan

Dit krijgt je werknemer in het LPE programma:

 • Uitgebreide intake
 • Uitgebreide nulmeting, incl. bloedwaardetest, hormoonmeting, bloedtest, stresstest
 • Dagelijkse begeleiding, 6 dagen per week
 • Mylogenics™ behandelingen voor zwakke schakels in je spier- en zenuwstelsel
 • High level personaltraining
 • Voedingsadvies op maat
 • Diepgaande psychosynthese-therapie: een complete benadering met meerdere therapievormen, waaronder systeemtherapie, hypnose, NLP, Voice Dialogue en opstellingen
 • Verwerking van eventueel trauma, angsten, fobieën en rouw
 • Diepgaande coachingsessies
 • Ademhalingstechnieken
 • Begeleiding na integratie (waar nodig)
 • Actief contact met de bedrijfsarts of medische behandelaar (als je werknemer dit wil en hiervoor toestemming geeft)
 • Doorverwijzing naar specialisten indien nodig
 • 100% privacy met 1-op-1 begeleiding
 • Zowel live als online sessies
 • Boekenpakket en trainingsmiddelen
 • Snelle plaatsing

Benieuwd hoe het LPE programma er voor jouw medewerker uit kan zien?

Neem contact op om de situatie te bespreken.

Ja, ik kom graag in contact

Deze vragen krijgen we vaak:

Het Lemon Pit Exclusive programma duurt 4 maanden. Die tijd hebben we nodig om je werknemer een blijvende basis te geven. We willen dat mensen een duurzame verandering doormaken. Zodat ze ons na die 4 maanden niet meer nodig hebben. Zodat ze de rest van hun leven weten wat ze te doen staat als ze met tegenslag te maken hebben, zowel in hun werk als privé. Wij zijn uiteraard na de 4 maanden nog een aanspreekpunt en volgt de werknemer nog de online modules. Zodat alles wat er geleerd is, actief blijft en plezier houden in de ontwikkeling die ze gemaakt hebben en nog verder blijven maken.

Het betekent overigens niet dat je werknemer pas na 4 maanden weer lekker in zijn vel zit. We zien juist dat mensen die zijn vastgelopen zeer snel weer naar hun werk kunnen en inzetbaar zijn. Er zijn uiteraard ook werknemers die dit traject naast hun werkzaamheden volgen, hier dienen ze wel één dag aan te kunnen besteden, naast hun werk.

Om verdere achteruitgang in het proces van je werknemer te stoppen, zorgen wij voor een zeer snelle plaatsing. We gaan binnen 2 weken aan de slag met het traject. Dit kan omdat we 6 dagen per week behandelen en een zeer prettig team hebben waarin we maximaal efficiënt samenwerken. Dit heeft voor jou als werkgever enorme voordelen, want je vermijdt hiermee de 3 maanden wachttijd – en bijbehorende kosten – die in de reguliere zorg helaas standaard is. Wil je verzekerd zijn van snelle plaatsing, neem dan vandaag nog contact met ons op. Is het programma geschikt voor jouw werknemer, en is hij gemotiveerd om dit traject aan te gaan, dan kan hij na dit gesprek binnen 2 weken starten.

Al onze cliënten kampen met complexe klachten, die er samen toe leiden dat ze niet meer goed kunnen functioneren. Bij zulke complexe klachten kijken we altijd naar zowel de fysieke als psychische aspecten. We bieden een zeer complete behandeling aan waarin we al die aspecten tegelijk aanpakken. Dus geen losse componenten die elkaar opvolgen of naast elkaar lopen. Dat zie je veel in de reguliere zorg: iemand gaat naar een psycholoog, en los daarvan ook naar een fysiotherapeut. En soms ook naar een voedingscoach, hormooncoach en/of een personal trainer.

Wij geloven daar niet in. Wij geloven dat alle behandelingen en adviezen die een cliënt krijgt volledig met elkaar verweven moeten zijn. Alleen dan kunnen ze elkaar versterken. Daarom is het bij ons niet mogelijk om alleen fysieke behandelingen af te nemen. Of alleen een aantal therapeutische sessies. Juist door onze totaalaanpak bereiken we blijvende resultaten. We bestrijden zo namelijk niet alleen de symptomen, maar pakken de bron van de klachten aan.

Vanwege de grote impact die je hormonen op je lijf en geest hebben, heeft de hormoonhuishouding onze speciale aandacht. Met een uiterst precies instrument maken we een blauwdruk van het hormonale profiel van onze cliënten. Op basis daarvan sluiten we onzinnige behandeling uit en begeleiden we mensen direct en in detail met waar ze wél baat bij hebben.

Ja en nee, de behandeltrajecten zijn specifiek voor de werknemer die is uitgevallen of nog werkzaam is maar alle klachten van een burn-out nog heeft. De preventie trajecten zijn voor de werknemers die nog niet zijn uitgevallen of extra ondersteuning kunnen gebruiken. Dit kunnen onder andere de werknemers zijn die zich af en toe ziek melden en ‘de vinger’ niet echt op de leggen is.

Wij bieden preventie trajecten die veel meer zijn dan; sportgelegenheid, yoga, cursussen, stoelmassages en vitaal coaches. Dat heeft vaak een kortdurend effect, en nog belangrijker: je bereikt hiermee vooral de werknemers die toch al bezig zijn met hun gezondheid. De mens is in de basis ‘lui’ en ervaart pas de noodzaak om te veranderen, als het al te laat is. Pas als ze uitvallen, depressief worden, vaak lichamelijke klachten hebben of thuis problemen krijgen, voelen ze aan dat het anders moet.

Voor effectieve preventie is bewustzijn nodig. Onze trainingen richten zich op het bewustzijn vergroten, ‘hoe denk ik’ (patronen en gedrag), ‘hoe voed ik me’, ‘hoe beweeg ik’, oorzaak van de lichamelijke klachten aanpakken en behandelen, in plaats van symptoom bestrijding. Dat alles, is gecombineerd in onze live en online preventie trajecten, die we bieden. Ben je als werkgever, HR-specialist, verzuim-casemanager hier serieus in geïnteresseerd voor je werknemers, dan komen wij uiteraard graag op afspraak, live bij jullie bedrijf langs, om alle extra vragen te beantwoorden.

De therapie die onze cliënten krijgen is psychosynthese: een complete en diepgaande benadering met meerdere therapievormen. Dit maakt het anders dan bij de psycholoog die vaak één vorm aanbiedt. Ook is het anders dan bij een coach omdat wij veel meer de diepte in gaan. Onze therapeut Rowena Wijnands heeft naast een 5-jarige opleiding Psychosynthese nog allerlei specifieke bijscholingstrajecten succesvol afgerond.

Welke therapievormen jouw werknemer precies krijgt, bepalen we na de uitgebreide intake. De een heeft baat bij familieopstellingen en hypnose therapie. Een derde heeft baat bij Transactionele Analyse en NLP, terwijl een vierde sneller herstelt door cognitieve therapie of een lichaamsgerichte therapeutische aanpak. Je werknemer krijgt precies wat hij op dat moment nodig hebt.

Door verschillende therapievormen in te zetten, ontdekken onze cliënten wat écht belangrijk voor ze is, wat ze belemmert en waartoe ze in staat zijn. Dat geeft rust en levenslust, en zorgt dat mensen privé en in hun werk de juiste keuzes kunnen maken. Nu en in de toekomst.

Echt leren bewegen of lichamelijk herstellen doe je niet met een theorieboek of met een opgeblazen krachtpatser in de sportschool. Wél met een deskundige die je niet alleen behandelt, maar ook zijn kennis met je deelt, met je oefent en je bijstuurt of opvangt als dat nodig is.

Je werknemer krijgt wetenschappelijk onderbouwd voedings- en bewegingsadvies, ademhalingstherapie en kennis over hun eigen werking van het lichaam van Robin de Rijke. Na 12 jaar lang op hoog niveau gezwommen te hebben, weet hij als geen ander hoe het lichaam in elkaar zit. Hoe je op een gezonde manier beweegt, revalideert na ziektes en blessures en conditie en kracht opbouwt. En wat voeding met je lichaam doet.

Alle kennis die Robin in zijn sport en tijdens verschillende opleidingen heeft opgedaan en doorleefd, zet hij in het LPE programma in om de gezondheid van onze cliënten voor de rest van hun leven te verbeteren. Hij geeft hun lichaam een reset door hun blessures en lichamelijke klachten te behandelen, met voedings- en bewegingsadvies dat specifiek is afgestemd op de behoeften van hun geest en lichaam, begeleidt daarnaast 1-op-1 hun fysieke training en legt alles over de werking van het lichaam tot in de puntjes uit. Door kennis weet iemand ook waarom je iets wel of niet doet en niet klakkeloos zomaar iets doet, omdat dit verteld wordt. Zo bouwt je werknemer fysiek aan een gezond fundament voor de rest van zijn leven.

Heb je een blessure of andere lichamelijke bewegingsklachten, dan kost dat je lichaam veel energie. Vaak lopen mensen eindeloos bij behandelaren, die de symptomen (even) bestrijden maar de oorzaak niet aanpakken. De klacht blijft dan steeds terugkomen.

Met een Mylogenics™ behandeling testen we waar zwakke schakels zitten in het spier- en zenuwstelsel van je werknemer. Zo krijgen we een nauwkeurig beeld van het functioneren van zijn lichaam en de oorzaak van de klachten. Tijdens het testen geven we direct uitleg, zodat iemand niet alleen direct voelt waar het niet goed gaat, maar ook begrijpt hoe de blessure is ontstaan.

Met deze methode behandelen we de ‘afwijkende’ structuren door specifieke protocollen en bewegingspatronen. Zo versterken we de zwakke schakels direct. Dit is de onmisbare basis van het herstel van een blessure.

Na de behandeling maken we een doelgericht trainingsschema (zo nodig aangevuld met voedingsadvies en supplementen) om het herstel te bevorderen. De kans is erg klein dat een (chronische) blessure terugkomt na het volgen van een Mylogenics behandeling (met de evt. voorgeschreven oefeningen). Onze cliënten ervaren gelijk veel minder pijn en/of kunnen weer een volledige beweging maken na bijvoorbeeld jarenlange rugpijnen.

Onze integrale en exclusieve aanpak onderscheidt ons van andere programma’s. Alle diensten die nodig zijn om bijvoorbeeld uit een depressie of burn-out te komen, bieden wij onder één dak aan. Wij koppelen onze kennis van en ervaring met psychische en lichamelijke klachten aan elkaar en kijken naar het geheel. Op die manier kunnen we veel beter helpen dan wanneer iemand al je klachten los bekijkt. We bestrijden dan namelijk niet de symptomen, maar pakken de bron van de klachten aan.

Ervaart iemand veel stress of extreme vermoeidheid, blijven blessures steeds terugkomen, of belandt iemand heel snel in een dip? Dan bestrijden we niet de symptomen, maar gaan we op zoek naar de bron van de klachten en pakken we die aan.

Daarbij doen we gedegen onderzoek. We doen onder andere een bloedwaardetest, een hormoonmeting en we meten de hoeveelheid stress op het autonome zenuwstelsel.

Door die gedegen en diepgaande aanpak, pakken we de klachten direct en doeltreffend aan. Dat doen we in een luxe omgeving waar iemand 100% privacy heeft.

Onze integrale en exclusieve aanpak onderscheidt ons van andere programma’s. Alle diensten die nodig zijn om bijvoorbeeld uit een depressie of burn-out te komen, bieden wij onder één dak aan. Wij koppelen onze kennis van en ervaring met psychische en lichamelijke klachten aan elkaar en kijken naar het geheel. Op die manier kunnen we veel beter helpen dan wanneer iemand al je klachten los bekijkt. We bestrijden dan namelijk niet de symptomen, maar pakken de bron van de klachten aan.

Ervaart iemand veel stress of extreme vermoeidheid, blijven blessures steeds terugkomen, of belandt iemand heel snel in een dip? Dan bestrijden we niet de symptomen, maar gaan we op zoek naar de bron van de klachten en pakken we die aan.

Daarbij doen we gedegen onderzoek. We doen onder andere een bloedwaardetest, een hormoonmeting en we meten de hoeveelheid stress op het autonome zenuwstelsel.

Door die gedegen en diepgaande aanpak, pakken we de klachten direct en doeltreffend aan. Dat doen we in een luxe omgeving waar iemand 100% privacy heeft.

Privacy vinden wij heel belangrijk. Op psychische klachten rust vaak nog een taboe, en veel mensen schamen zich ervoor. Juist mensen die altijd heel succesvol waren, ervaren dat sterk. We hebben daarom bewust gekozen voor een wat afgelegen locatie, en voor een exclusieve 1-op-1 aanpak. Je werknemer zit bij ons niet met andere mensen in de wachtkamer, en om de privacy te respecteren zit er altijd voldoende tijd tussen je werknemer en cliënten die vóór en na hem komen. Ook als iemand bezig is met lichamelijke trainingen, is de ruimte exclusief voor hem beschikbaar.

Je kunt het natuurlijk altijd vragen. Maar je kunt het je werknemer niet verplichten. We bespreken hele persoonlijke onderwerpen, en het is aan je werknemer om te bepalen wat hij of zij wel of niet aan jou wil terugkoppelen. Wij koppelen pas iets aan jou terug nadat je werknemer schriftelijk toestemming heeft gegeven. En zelfs dan delen we geen inhoudelijke privézaken, maar maken we alleen duidelijk hoever je werknemer is in het proces. En we adviseren je daarbij dan ook graag hoe je je werknemer het beste kan ondersteunen.

Ditzelfde geldt voor de bedrijfsarts en voor andere behandelend artsen. We delen alleen informatie nadat onze cliënt daar schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Dit traject is deels online, maar we nodigen onze cliënten zo vaak mogelijk uit in onze fijne ruimtes in Amersfoort. Hier vinden de therapiesessie plaats, de intake, de metingen, de behandelingen en je werknemer krijgt hier fysieke trainingen.

Naast de live therapiesessies volgt je werknemer online trainingssessies, zowel gericht op de psyche als op het lichaam. Dit is een verdiepend programma om de therapiesessies te ondersteunen en verder uit te diepen. Hier zit wekelijks ook een opdracht bij, met boeken en trainingsmiddelen die je werknemer thuis kan lezen en gebruiken. We komen dus ‘in de huiskamer’ van je werknemer, wat het traject heel erg waardevol en levend maakt. Dit motiveert en geeft een actieve reminder dat je werknemer met het traject aan de slag is en blijft, ook na het afronden van het traject.

Nee. Het programma is volledig 1-op-1. Je werknemer krijgt onze volle aandacht, en absolute privacy. We hebben gekozen voor deze exclusieve aanpak, omdat we zien dat onze cliënten daarmee de grootste transformatie doormaken en een blijvende verandering ondergaan. Dat is waar we het voor doen. Het voordeel voor werkgevers is dat hun werknemer sneller weer inzetbaar is, wat een hoop verzuimkosten en vervelende procedures voorkomt.

Dat is erg afhankelijk van de situatie van je werknemer. Is hij volledig vastgelopen zoals met een burn-out, dan is het niet mogelijk om daarnaast te werken en meestal is de werknemer al enige tijd ziek gemeld. Laat de situatie dat wél toe, dan is het belangrijk dat je werknemer 1 dag per week vrij krijgt om LPE sessies bij te wonen en om de bijbehorende opdrachten te doen, dit gebeurd geregeld als de werknemer er snel bij is en er snel geschakeld kan worden vanuit de werkgever.

Gemiddeld gaan onze cliënten na 2 1/2 maand weer aan het werk. Geen 2 uurtjes per dag op therapeutische basis. Daar geloven we niet in: in 2 uur tijd kun je niks afmaken en gaan cliënten zich alleen maar ellendiger voelen. Zodra je werknemer er aan toe is, gaat hij vanuit het LPE programma weer meteen hele dagen werken, of halve dagen, mits het werk hierin gedaan kan worden. Wij maken samen met de cliënt ook een reëel re-integratie voorstel, die direct met de bedrijfsarts en/of manager afgestemd kan worden.

Dat kunnen we direct terugkoppelen vanuit de bevindingen in een kennismakingsgesprek en sturen we toe via een offerte. Het vrijblijvende inzichtgesprek is direct een uitgebreide intake, waarin wordt bepaald welk traject de werknemer dient te volgen. Zit iemand al thuis, misschien zelfs voor een langere periode (3 maanden +) en is er sprake van een meervoudig/complexe problematiek? Of is iemand nog aan het werk, maar zie je dat hij steeds vaker uitvalt? Dan kan een preventie traject meer dan voldoende zijn. Wij zullen het traject aanraden die echt nodig is, dus geen onnodige kosten laten maken. Wij maken ten alle tijde een strenge selectie wie welk traject nodig heeft, maar ook wie geschikt is voor de live trajecten.

Wij praten overigens liever niet over kosten, maar over een investering. Sterker nog: een investering die zich dubbel en dwars uitbetaalt. Gezonde en vitale werknemers zijn namelijk je grootste kapitaal. In hun gezondheid investeren met aandacht, support, tijd en geld levert je ontzettend veel meer op dan dat het kost. Wacht dan ook niet tot het te laat is. Praat geregeld met je werknemers, weet wat er speelt en herken signalen van psychische problemen: lagere productiviteit, cynische houding, moeite met veranderingen, snel geïrriteerd zijn, aanhoudende lichamelijke klachten, klagen bij collega’s en steeds vaker ziek melden.

Herken je deze signalen en zie je een burn-out aankomen? Of is je werknemer al ziek thuis? Help hem én je organisatie dan door dit behandeltraject mogelijk te maken. Neem contact met ons op om de situatie te bespreken. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een offerte met daarin helder de kosten van het traject en een overzicht hoe het traject eruitziet, zodat we je werknemer snel kunnen plaatsen.

Het LPE programma wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Dat is een hele bewuste, weloverwogen keus. We voldoen aan alle gestelde eisen, zijn in het bezit van AGB-codes, lid van een vakvereniging, kwaliteitsregister beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en volgen bijscholingen, maar we houden ons graag verre van beperkingen en bezuinigingen die dit traject negatief kunnen beïnvloeden. Vanuit verzekeraars ben je vaak gebonden aan vaste partijen, waarbij er vaak meer naar prijs wordt gekeken dan naar kwaliteit. Dat is niet onze aanpak: wij willen onze cliënten de allerbeste kwaliteit bieden en dat kan niet met ‘betuttelende’ restricties.

Uit naastenliefde zou hier natuurlijk een mooi antwoord zijn. En hopelijk gun je het je werknemer ook gewoon om snel weer lekker in zijn vel te zitten en elke dag vol energie naar het werk te gaan. Maar je ondersteunt niet alleen je werknemer door dit traject voor hem te vergoeden; je versterkt ook je organisatie! Verzuim kost namelijk heel veel geld en gedoe. Door dit programma aan te bieden aan je werknemer, bespaar je dan ook verschrikkelijk veel geld.

We rekenen je graag voor wat het kost als een werknemer langdurig ziek wordt of uitvalt. Als je bedenkt dat een burn-out gemiddeld 249 dagen duurt en een verzuimdag zo’n € 250 per dag kost, kost dat je organisatie bakken met geld. En dan is er ook nog een lange wachttijd van 3 of 4 maanden. Voor alle partijen is dit een groot probleem: het kost jou als werkgever onnodig veel geld én het is een extra terugslag voor je werknemer, waardoor zijn herstel extra lang duurt.

Een klein rekensommetje:

 • 1 maand wachttijd voor 1e gesprek bedrijfsarts: 29 dagen à € 250 per dag = € 7250
 • 3 maanden wachttijd voor plaatsing bij psycholoog / GGZ: 87 dagen x € 250 per dag = € 21.750
 • 1 jaar uitval: 249 dagen x € 250 per dag = € 62.250

TOTAAL: € 91.250 bij 1 jaar uitval. *

Uiteraard verschillen deze bedragen en wachttijden per werknemer, maar dit zijn gemiddelden.

* Bron: ArboNed

Door je werknemer zo snel mogelijk aan te melden bij Lemon Pit Exclusive, ben je verzekerd van een snelle plaatsing. Niet na 4 maanden wachten, maar binnen 2 weken start je werknemer met ons traject, en kan zijn herstel beginnen.

De investering betaalt zichzelf dubbel en dwars terug: met onze aanpak staan werknemers binnen een half jaar als een ander mens op de werkvloer. Met rust in hun hoofd en energie in het lijf: 100 procent inzetbaar. Ook zien we geregeld dat een werknemer uit zichzelf de overstap maakt naar een nieuwe baan. Misschien niet leuk, maar wel duidelijk; dat scheelt een hoop tijd, kosten en ingewikkelde ontslagprocedures.

Ons programma werkt voor iedereen die hulp zoekt, en bereid is om zelf hard aan zijn herstel te werken. We bieden geen magisch pilletje, waarbij de cliënt op de bank kan gaan liggen en lekker energiek weer wakker wordt.

Een blijvende verandering vraagt om nieuwe patronen en nieuwe gewoontes. Oude patronen en niet-helpende gewoontes doorbreken we samen met jouw werknemer. Dat is geen makkelijk proces. Als jouw werknemer dat beseft, en bereid is om tijd en energie in zijn herstel te steken, dan werkt dit programma gegarandeerd. 96 procent van onze cliënten zien we na 3 maanden volledig gereset de deur uitstappen, op naar een leven vol energie en kracht.

Wil jij voorkomen dat je werknemer uitvalt met een burn-out of andere psychische klachten? Of is je werknemer al ziek thuis, en wil je hem zo snel mogelijk weer gezond en wel terug op de werkvloer hebben? Neem contact met ons op om te bespreken hoe we jouw werknemer van zijn klachten af kunnen helpen.

Contact

Vul hieronder je gegevens in. Dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op om te bespreken hoe we jouw werknemer kunnen helpen.